Write a Review Add Photos More

Muzeu i Ulqinit

1 review

Për të parën herë, Muzeu u hap më 1 maj, në vitin 1975, nën iniciativën e Komunës së Ulqinit. Ishte në funksion deri në vitin 1979, kur ndodhi termeti katastrofik. Brenda kompleksit të Muzeut, ishte i shfaqur koleksioni arkeologjik, në kuadër të të cilit ishte shfaqur lapidariumi dhe galeria e artit.

Brenda muzeut gjenden artifakte arkeologjike, si dhe ato etnologjike. Në kuadër të koleksionit arkeologjik të shfaqur kemi lapidariumin, përderisa brenda vitrinave kemi të shfaqura gjetje të epokës pararomanike, romaniko-gotike, renesansës...

Këtu mund të shfletoni pjesë të koleksionit të artifakteve në formë interaktive. Në koleksion kemi edhe përshkrim të detajuar, fotografi si dhe audio për disa nga artifaktet. Artifaktet janë të ndarë sipas kategorive, gjegjësisht sipas vendodhjes së tyre brenda kompleksit të Muzeut.

Reviews

4.0
1 review
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Arta Mamushaj
2 Friends
65 Reviews
Message
Nice museum to visit, its a must see if you visit Ulcinj. Entrance ticket is only 1e. There are several points with different stuff ti see. Time to visit is not limited do you can go around with no hurry. There is never to much people also so you will mostly be alone. + more
August 2018